Президентът на Изпълнителния комитет на международната полицейска организация Интерпол – китаецът

...
Президентът на Изпълнителния комитет на международната полицейска организация Интерпол – китаецът
Коментари Харесай

Откриха изчезналия президент на Интерпол, арестуван е в Китай

Президентът на Изпълнителния комитет на интернационалната полицейска организация Интерпол – китаецът Мен Хунвея, е арестуван в родината си където е разследван, оповестява The South China Morning Post.

По-рано френската полиция заяви, че стартира издирването на Хунвея, откакто брачната половинка му е подала сигнал, че е липсващ.

64-годишният чиновник, който също е заместник-министър в Министерството на публичната сигурност в Китай, е отведен за разпит „ незабавно щом е кацнал в Пекин“ предходната седмица, твърди източник на изданието. Още не е ясно за какво се организира следствие против Мен Хунвея или къде тъкмо се води.

На собствен ред от Интерпол разясниха, че са наясно с отчетите за „ хипотетичното следствие “ и подчертаха, че въпросът визира способените органи във Франция и Китай.

„Генералният секретар на организацията, а не Хунвея, дава отговор за ежедневното ръководство на Интерпол. Централата на Генералния секретариат на Интерпол няма да разяснява повече“, заключиха от организацията.

Нито Министерството на публичната сигурност, нито външнополитическото ведомство в Китай са дали отговор на молбите за коментар на информацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР